Een t-shirt met korte mouw, gevolgd door eentje met lange mouwen. Daarover een katoenen trui met kraagje, een vest en een spijkerjack. En tot slot een dik Gant-vest van Patrick. En geloof het of niet: ik heb het nog steeds koud ..?!
We zijn, in Hongkong, waar het de laatste jaren nog nooit zo koud is geweest in januari. Ongeveer zeven graden, maar door de snijdende oosten wind, voelt het als min drie. Ondanks de regen, die er ook nog even bij gekomen is, gaan we, met heimwee naar voorafgaande warme weken, op pad.Â
We nemen de 25 minuten durende kabelbaan naar Lan Tau eiland. Vanuit de cabine hebben we zicht op de luchthaven, de bergen en het meer van Lan Tau, en de boeddha. Op de top van dit eiland bevindt zich namelijk het grootste bronzen Boeddha beeld van de wereld, met daarnaast het Po Lin klooster.Â
Omdat het Chinees nieuwjaar is, is het druk met lokale mensen op deze heilige plek. De Hongkong-chinezen steken vuurstokjes aan, bidden en wensen. Als enige blanken proberen we, ondanks de kou en regen, mee te doen.Â
Gelukkig komt mijn wens uit, en wordt het vrij snel daarna droog. We gaan daarom naar het mid-levels district in het noordwesten van Hongkong island, met z'n bijna 800 meter lange roltrappen. Roltrappen, die over de wijken Boho, Soho, Central en Mid-level heen gebouwd zijn. Langs en over winkels, woonhuizen en parkjes. Werkelijk elke centimeter in deze stad is benut. Knap staaltje architectuur.Â
Tegen de avond kunnen we het zelfs nog opbrengen om over de gezellige, kleurrijke markt van Temple street te slenteren. Zelfs met dit weer wordt daar bij de stalletjes volop buiten gegeten. Honderden Chinezen op een rij.Â
Doordat we aan het eind van de markt Speedy Conzales als taxichauffeur treffen, belanden we uiteindelijk precies om acht uur op de bovenste verdieping van een hotel aan de boulevard van Victoria Harbour. We kunnen het namelijk niet laten om net als in december nogmaals te kijken naar de spectaculaire lasershow en de skyline van deze geweldige stad !
Tante noek en opa en oma
25 jan. 2012, 18:31
Jemig wat n omschakeling! Ook wel n leuk gezicht. We zijn blij als t vrijdag is, want t heeft lang genoeg geduurd?we missen t knuffelen en het gezellige samenzijn. Hopelijk slapen jullie nog goed de laatste nacht. De verwachting voor vrijdag hier is 7graden met zon en af en toe regen. Dikke kus van ons 3tjes en goeie reis terug. Ps pat wil je nog even wordfeud-woord maken anders ga ik zeker winnen haha !
Ingeborg
25 jan. 2012, 22:55
En wat voel je jezelf dan klein hè bij die Boeddha.
En welke wens hadden jullie, Pat, Puck en Noor?
Of is dat geheim? Ik zag dat Noor er gelukkig ook weer beter uitziet. En tja, dat weer..... Wel goed om vast even aan te wennen, want anders is de overgang vrijdag wel heel erg groot. Zo, dames en heer, geniet nog met volle teugen van jullie laatste dag en al die leuke Chinezen.