WAUW !!
13 jan. 2012
🇹ðŸ‡
vanuit Thailand
Vandaag helemaal het wauw-gevoel. Een geweldig dag op Hong island. Onderdeel van het Than Bok Korannee National park. Drie kwartier varen met de longtailboot. Heerlijk 45 minuten uitwaaien in het zonnetje, op de punt van de boot. Genietend van alle karstrotsen die links en rechts als paddenstoelen uit de grond schieten. Wat is dit deel van de Andamanzee mooi. De meiden vermaken zich prima, want hun vriendinnetjes Roos en Amber zijn, samen met hun ouders, mee.Â
Hong island blijkt een prachtige lagune te bevatten van zo'n twee voetbalvelden groot. Alleen bereikbaar per boot, via een smalle doorgang. Volledig omgeven door hoge karstrotsen. Met het azuurblauwe water en de mangrove bomen als laatste ingredienten is dit een volkomen onwerkelijke plaatje. Als je praat echoot het er zelfs. De vier dames nemen het er in de lagune even van: er wordt wel 100 keer van de boot af gesprongen en gedoken.Â
Als toetje bezoeken we het rif aan de buitenrand van Hong island. Een snorkel is niet nodig, want de sergeant-majoorvissen (zwart/wit gestreept) en de papegaaivissen zijn dwars door het kristalheldere water heen te zien. Met honderden tegelijk ! De kinderen worden erdoor omringd. Wat is de natuur hier toch mooi.
Het tsunami gedenkteken op dit eiland schud ons echter wakker. De ramp van 26 december 2004 heeft ook dit eiland getroffen. In de 30 graden krijgen we gewoon kippenvel bij het bekijken van de foto's. Ook dit is de natuur, helaas.
14 jan. 2012, 00:21
Wat heerlijk om, vlak voor het slapen gaan, zo'n blij gezin te zien, omgeven door zo'n mooi decor. Wauw!!!
Blij ook om jou, Roos, weer eens te zien. Vanmiddag heerlijk met Chocky bij kasteel Groeneveld in Baarn gewandeld. Ook best wauw, om dat mannetje zo te zien genieten. Liefs en een fijne dag vandaag.
{{ reactie.post_date.date | formatDate('DD MMM YYYY HH:mm') }}