Het is echt vakantie, want we beginnen de dagen door elkaar te halen....is dit nu al onze 3e dag op Bali, of de 2e ? We zitten echt op onze vingers te tellen wat we dan welke dag gedaan hebben, om uiteindelijk te concluderen dat dit onze 3e dag is.Â
Na een prima vlucht, waarbij de kids zich wederom erg vermaakt hebben (sorry, opvoedkundig Nederland: met iPad en Nintendo ..!?) hebben we ons in 1.5 uur naar buiten gewerkt op een meer dan overvolle luchthaven. Zelfs Egypte is hier heilig bij ! Gelukkig merk je hier meteen al hoe gek ze op kinderen zijn, want we mochten vanwege de oververhitte kids  meteen 1 controle overslaan.
In het ritje naar ons hotel toe ( half uurtje) begreep ik meteen weer waarom  ik toch zo gek op dit land ben: de geur (van de bloemen tot de Indonesische zoete sigaretjes), de vriendelijke mensen en de prachtige kindjes, de duizenden scooters en de onwerkelijk mooie natuur.
We zitten tot zondagochtend in een prachtig hotel, direct aan een mooi hagelwit strand.Â
Lekker breed strand, en lang ondiep water. Kortom: voor de meiden ideaal.
Maar .... Die worden ook hyper van de tig zwembaden waar ze uit kunnen kiezen. Het is werkelijk een wereld-zet geweest om die meiden al zo vroeg te leren zwemmen. Want naast Puck, zwemt ook Noor vrolijk zonder bandjes in elk bad mee. We blijven er wel bovenop staan, want ik blijf het uiteraard eng vinden.
Nadat we verder op dag 1 in de namiddag op Bali aankwamen,hebben we alleen gister namiddag iets anders dan zwemmen gedaan. Heel bewust effe rust, want na het drukke Hongkong is dat geen overbodige luxe.Â
Gistermiddag hebben we ons door een local af laten zetten in de oude visserswijk van nusa dua, namelijk tanjung benoa. Gewoon wat door de straatjes gewandeld en gekletst met de lokale mensen. Op een kwartier afstand van de grote hotels en geen toerist te bekennen. De meiden wisten niet wat ze zagen: de keuken gewoon buiten, kinderen zonder schoenen op straat, jongetjes van 7 jaar op een brommertje, offerende oma's (want bij elk huis staat wel een offer tempel), enz, enz. Alle kindjes wilden met de meiden op de foto. Ze kwamen er zelfs voor uit huis gerend. Noor vond het prachtig, maar Puck wist nog niet helemaal goed wat ze ermee aan moest. Wat dom trouwens dat ik op dit tochtje de pennen en de ballonnen vergeten was. Was hier leuk geweest om uit te delen ..?!
Via een prachtig restaurant ( ik schaam me gewoon om dat te zeggen. Wat een contrasten) met zwembad voor de dames weer terug naar "huis" (zoals de kids het hotel al noemen)
Vanochtend liggen we voornamelijk in het zwembad, want het is erg heet vandaag (33 graden). De kids heb ik zojuist met pijn in mijn hart naar de miniclub gebracht. Ze zijn koekjes voor kerst aan het bakken en vanmiddag maken ze kerstkaarten en doosjes waar de koekjes in gaan. Ze willen ze bewaren voor tante anneke (sorry anneke, maar ik vrees dat dat niet gaat lukken ..) Wij gaan vanmiddag nl golfen. Ben er gewoon nerveus voor, want elke speler krijgt een eigen caddy mee. Die ook aanwijzingen geeft (dat is dan wel weer handig en meerdan nuttig) Ik moet natuurlijk waanzinnig op m'n rug letten ( die tot nu toe goed gaat, gelukkig !)Â
Maar ik moet me eerst even over de blikken van de meiden heenzetten. Ze keken zo treurig toen ik weg ging bij de kids club. Ze wilden er zelf graag heen, maar die snoetjes spraken anders ..!? Kan me ook wel voorstellen: zit je dan, tussen allemaal kindjes en leidsters, die je niet verstaat ..! Maar Jah, ook nu zal het wel weer zo eindigen dat ze morgen meteen weer willen ?!
Wij wensen iedereen verder een hele fijne kerst ! Maak er wat moois en gezelligs van met alle dierbaren.
En uiteraard dank aan allen voor de leuke berichtjes en mail ( anouck) en ik ben ook erg blij dat het Chocky goed vergaat.Â
Ps: vanaf maandag gaan we naar de gili eilanden. De kans dat we daar bereikbaar zijn ( mail, telefoon, internet) lijkt klein, dus we " spreken" jullie daarna weer.
Liefs van ons allen.
Anneke en Peter
24 dec. 2011, 08:36
Wat leuk om dit te volgen!
Geniet van al het moois.....wij blijven volgen.
Ingeborg
24 dec. 2011, 13:25
Lieve allemaal, wat een droomvakantie en wat leuk om jullie ook aan de hand van de foto´s te volgen. Roos, het lijkt me ook bijzonder en verrassend om deze vakantie, eerst op papier, nu in werkelijkheid samen met het gezin te beleven. Bij jullie is het nu kerstavond en ik ben benieuwd hoe dat daar is. Zijn de kerstkoekjes mooi geworden? Ik kom zojuist terug van de Hema en heb voor morgen twee prachtige kersttaarten gekocht. Vanavond ga ik naar het klooster in Hilversum en hopelijk kan ik met mijn schorre stem nog een paar kerstliedjes meezingen.
Ik wens jullie een mooie kerst en alvast fijne dagen op de Gili-eilanden, liefs van Ingeborg
Mark & Monica
24 dec. 2011, 21:59
Ha ha wat leuk allemaal, echt een goed plan om zo een site te openen. Niet alleen voor ons maar ook voor jullie om het later nog eens op je gemak opnieuw te beleven allemaal. Wat een ervaring voor jullie en de meiden, helemaal top. Echt heel bijzonder....mooie nagedachtenis aan Roos haar vader. Hele fijne kerst en alle goeds voor 2012!!!